Εύκολες συνταγές

Το όνομά μου είναι Συνταγή για κεφτέδες

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στον γευστικό κόσμο της συνταγής “My Name is Meatball”! Αυτό το λαχταριστό πιάτο είναι ένα γαστρονομικό αριστούργημα που συνδυάζει τρυφερά κεφτεδάκια με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας. Κάθε μπουκιά θα σας μεταφέρει σε μια ιταλική τρατορία, όπου το άρωμα των βοτάνων και των μπαχαρικών γεμίζει τον αέρα. Είτε μαγειρεύετε για την οικογένειά σας είτε διασκεδάζετε καλεσμένους, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Ψίχουλα ψωμιού
1/2 φλιτζάνι

Τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι

Φρέσκος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
2 γαρίφαλα

Αυγό
1

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια

Κρεμμύδι
1 μεσαίο

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Μακαρόνια
8 ουγγιές

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το δελεαστικό πιάτο, θα γίνει ένα μπολ ανάμειξης, ένα ταψί, ένα μεγάλο τηγάνι, μια ξύλινη κουτάλα, μια ξύλινη κοπή, ένα κοφτερό μαχαίρι, μια κατσαρόλα, μια σουρωτήρι και μια πιατέλα σερβιρίσματος. Μην ξεχάσετε να συγκεντρώσετε όλα τα συστατικά που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα. Συναρμολογήστε τα εργαλεία σας και ας ξεκινήσουμε!

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, το χτυπημένο αυγό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
2. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, διαμέτρου περίπου 1 ίντσας. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 20 κεφτεδάκια.
3. Το αυτοκίνητο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 375°F (190°C) για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το απολαυστικό πιάτο είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναμειχθούν τα υλικά, να διαμορφωθούν τα κεφτεδάκια και να ψηθούν στην τελειότητα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις για να δημιουργήσετε μια απολαυστική vegan εκδοχή της συνταγής “My Name is Meatball”. Αντί για κιμά, χρησιμοποιήστε εναλλακτικούς κιμά φυτικής προέλευσης από σόγια, μανιτάρια ή φακές. Αντικαταστήστε το αυγό με ένα υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Παραλείψτε το τυρί παρμεζάνα και επιλέξτε μια εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά ή θρεπτικά μαγιά για τυρώδη γεύση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα ψίχουλα ψωμιού που χρησιμοποιείτε είναι φιλικά προς τους vegan, απαλλαγμένα από ζωικά προϊόντα ή υποπροϊόντα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια θα ενισχύσουν τη γεύση και το άρωμα του τελικού πιάτου.

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδια κομμένα σε κύβους και ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν.
  2. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και αφήστε τη να σιγοβράσει ελαφρά.
  3. Βάλτε προσεκτικά τα ψημένα κεφτεδάκια στη σάλτσα που σιγοβράζει, φροντίζοντας να έχουν βυθιστεί πλήρως. Αφήστε τα να ψηθούν για 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
  4. Ενώ τα κεφτεδάκια σιγοβράζουν στη σάλτσα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μαγειρέψτε μέχρι al dente και στη συνέχεια στραγγίστε με τρυπητό.
  5. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα πάνω από ένα κρεβάτι με μαγειρεμένα μακαρόνια, γαρνιρισμένα με φρέσκο ​​μαϊντανό. 😊🍝

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
450

Συνολικό Λίπος
23g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
100 mg

Νάτριο
800 mg

Υδατάνθρακες
34 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
8g

Πρωτεΐνη
27 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια όμορφη παρουσίαση, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με ένα κρεβάτι με φρεσκομαγειρεμένα σπαγγέτι. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και μερικά κλωνάρια φρέσκο ​​μαϊντανό για ένα έντονο χρώμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μπινεγκρέτ βαλσάμικο ή σκορδόψιμο για να συμπληρώσετε τις γεύσεις του πιάτου. Ο συνδυασμός από τα αλμυρά κεφτεδάκια, την πικάντικη σάλτσα ντομάτας και τα μακαρόνια al dente θα αφήσουν τους καλεσμένους σας να λαχταρούν για περισσότερα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (κάτι που ήταν έκπληξη!), φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα κεφτεδάκια και η σάλτσα δεν μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 ημέρες. Όταν τα ξαναζεσταίνετε, τα ζεστάνετε απαλά στην εστία σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσετε την τρυφερότητα και τις γεύσεις τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή “My Name is Meatball” προσφέρει πολλά για την υγεία όταν την απολαμβάνουμε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής:

  1. Μοσχαρίσιος κιμάς: Παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών Β.
  2. Σκόρδο: Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  3. Ντομάτες: Πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συνδέεται με την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.
  4. Μαϊντανός: Είναι γεμάτος με βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και άλλα συστατικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών και τη συνολική ευεξία.

Θυμηθείτε να προσθέσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο με μέτρο ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής δίαιτας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή “My Name is Meatball”, μπορείτε επίσης να την εξερεύνηση άλλων απολαυστικών πιάτων με κεφτεδάκια, όπως τα σουηδικά κεφτεδάκια, τα ελληνικά κεφτεδάκια ή τα κεφτεδάκια Teriyaki με ασιατική έμπνευση. Κάθε συνταγή προσφέρει το δικό της μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και μπαχαρικών, καλύπτοντας διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις. Ο πειραματισμός με διαφορετικούς τύπους κρέας, καρυκεύματα και σάλτσες θα ανοίξει έναν κόσμο γαστρονομικών δυνατοτήτων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή προέρχεται από τις πλούσιες παραδόσεις και τις γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Διάσημοι σεφ όπως ο Massimo Bottura, η Lidia Bastianich και ο Giada De Laurentiis έχουν συμβάλει στη διάδοση και την επανεύρεση των κλασικών ιταλικών συνταγών με κεφτεδάκια. Το πάθος τους για αυθεντικά υλικά και καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής έχει επηρεάσει τη δημιουργία του “My Name is Meatball”, ενός πιάτου που αποδίδει φόρο τιμής στη διαχρονική γοητεία και την παρηγορητική φύση του ιταλικού comfort food.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και αφήστε τη μαγεία του “My Name is Meatball” να ξεδιπλωθεί στην κουζίνα σας. Καλή όρεξη! 🍽️✨

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button