Εύκολες συνταγές

Συνταγή για πικάντικο ρεβίθιο στιφάδο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων με αυτή τη συνταγή για πικάντικο ρεβίθιο στιφάδο! Αυτό το χορταστικό και ανακουφιστικό πιάτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα υγιεινό αλλά ικανοποιητικό γεύμα. Συσκευασμένο με ρεβίθια πλούσια σε πρωτεΐνες, αρωματικά μπαχαρικά και μια πινελιά θερμότητας, είναι ένα εγγυημένο πλήθος ευχάριστο. Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε αρχάριος στην κουζίνα, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Ρεβύθια (μαγειρεμένα)

1 κρεμμύδι
Κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)

3 γαρίφαλα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 μπορεί
Ντομάτες θρυμματισμένες

1 φλιτζάνι
Ζωμός λαχανικών

1 φλιτζάνι
Σπανάκι (ψιλοκομμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι καγιέν

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κουρκουμάς

για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

Φρέσκο ​​κόλιανδρο (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, μια σανίδα κοπής, ένα μαχαίρι, ένα ανοιχτήρι κονσερβών και μεζούρες και κουτάλια. Μην ξεχάσετε να συγκεντρώσετε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω—εμπιστέψτε με. δεν θέλετε να χάσετε κανένα από αυτά τα γευστικά στοιχεία!

Προετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
  3. Ανακατεύετε τη σκόνη κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά, αφήνοντας τα μπαχαρικά να ψηθούν για ένα λεπτό, απελευθερώνοντας τα αρώματά τους.
  4. Ρίξτε μέσα τις θρυμματισμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε καλά τα πάντα.
  5. Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και αφήστε το στιφάδο να σιγοβράσει ελαφρά.
  6. Αφήστε το στιφάδο να ψηθεί για περίπου 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν όμορφα.
  7. Στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και αφήστε το να μαραθεί στο στιφάδο.
  8. Δώστε στο στιφάδο μια τελική γεύση και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
  9. Σερβίρετε το πικάντικο στιφάδο με ρεβίθια ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​κόλιανδρο για επιπλέον φρεσκάδα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με πικάντικο ρεβίθιο είναι περίπου 10 λεπτά. Μόλις προετοιμάσετε όλα τα υλικά σας και έτοιμα για χρήση, χρειάζονται μόνο περίπου 20 λεπτά για να σιγοβράσει το στιφάδο και να εμποτιστούν οι γεύσεις μαζί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα πλούσιο και νόστιμο γεύμα στο τραπέζι σε λιγότερο από 30 λεπτά! Είναι μια γρήγορη και βολική επιλογή για εκείνες τις πολυάσχολες νύχτες που λαχταράτε κάτι υγιεινό και νόστιμο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βελτιώσετε τις γεύσεις αυτού του πικάντικου ρεβυθιού στιφάδο, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα βάθος γεύσης στο στιφάδο.
  2. Χρησιμοποιήστε κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες για ευκολία, αλλά μη διστάσετε να τις αντικαταστήσετε με φρέσκες ντομάτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είναι στο μέγιστο της ωρίμανσης.
  3. Ρυθμίστε το επίπεδο θερμότητας αυξάνοντας ή μειώνοντας την ποσότητα του πιπεριού καγιέν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εάν προτιμάτε μια πιο ήπια εκδοχή, απλώς μειώστε το μπαχαρικό.
  4. Για μια επιπλέον φρεσκάδα, στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από το στιφάδο λίγο πριν το σερβίρετε. Προσθέτει μια πικάντικη φωτεινότητα που συμπληρώνει όμορφα τα μπαχαρικά.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα, ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα (περίπου 1 φλιτζάνι) αυτού του πικάντικου ρεβιθιού είναι οι εξής:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Υδατάνθρακες (g)
Λίπος (g)
Ίνα (g)

250
10
40
6
8

Αυτό το στιφάδο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Τα ρεβίθια παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ το σπανάκι προσθέτει βιταμίνες και μέταλλα στο μείγμα. Είναι ένα υγιεινό πιάτο που θα σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι και τρεφμένοι.

Απαιτήσεις εξυπηρέτησης και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

  • Διαλέξτε ένα βαθύ μπολ ή πιάτο για να αναδείξετε τα ζωηρά χρώματα του στιφάδου.
  • Τοποθετήστε μια γενναιόδωρη κουτάλα από το στιφάδο στο κέντρο του μπολ, φροντίζοντας να συμπεριλάβετε αρκετή ποσότητα από ρεβίθια, σπανάκι και τον αρωματικό ζωμό.
  • Πασπαλίστε από πάνω μερικά φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ως γαρνιτούρα. Όχι μόνο προσθέτει ένα έντονο πράσινο, αλλά προσθέτει και ένα δροσιστικό άρωμα στο πιάτο.
  • Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να περιχύσετε με ελαιόλαδο το στιφάδο λίγο πριν το σερβίρετε. Προσθέτει γυαλιστερό φινίρισμα και ενισχύει τις γεύσεις.
  • Σερβίρετε το πικάντικο ρεβίθιο στιφάδο με ζεστό ψωμί κρούστας ή ναάν στο πλάι. Το ψωμί θα είναι τέλειο για βουτιά στον πλούσιο και πικάντικο ζωμό.
  • Αν προτιμάτε ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε επίσης να σερβίρετε το στιφάδο πάνω από ένα κρεβάτι με αφράτο κουσκούς ή ρύζι στον ατμό. Οι κόκκοι θα απορροφήσουν τις γεύσεις και θα δημιουργήσουν έναν ικανοποιητικό συνδυασμό.
  • Νιώστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ παρουσίασης και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Θυμηθείτε, η παρουσίαση παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της συνολικής γευστικής εμπειρίας!

    Συνθήκες αποθήκευσης

    Αν έχετε υπολείμματα από αυτό το πικάντικο στιφάδο με ρεβύθια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο και να τα βάλετε στο ψυγείο. Το στιφάδο θα μείνει φρέσκο ​​έως και 3-4 μέρες στο ψυγείο. Όταν το ξαναζεστάνετε, απλώς το θερμαίνετε απαλά στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί.

    Επαγγελματική συμβουλή: Οι γεύσεις τείνουν να αναπτύσσονται και να εντείνονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως μπορεί να βρείτε το στιφάδο ακόμα πιο νόστιμο αφού μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Είναι σαν έγχυμα γεύσης!

    Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

    Το πικάντικο ρεβύθι προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά του:

    1. Ρεβύθια: Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ. Προάγουν την πέψη, βοηθούν στη διαχείριση του βάρους και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
    2. Σπανάκι: Γεμάτο με βιταμίνες Α, C και Κ, μαζί με σίδηρο και αντιοξειδωτικά, το σπανάκι ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την υγεία των ματιών και βοηθά στη γενική ευεξία.
    3. Σκόρδο και κρεμμύδια: Αυτά τα πικάντικα συστατικά έχουν αντιβακτηριδιακές και ενισχυτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού. Συμβάλλουν επίσης στην υγεία της καρδιάς και μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
    4. Ντομάτες: Πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό, οι ντομάτες προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και της υποστήριξης της καρδιαγγειακής υγείας.
    5. Μπαχαρικά (κύμινο, πάπρικα, πιπέρι καγιέν): Εκτός από το ότι προσθέτουν γεύση, αυτά τα μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν την πέψη.

    Ενσωματώνοντας αυτά τα συστατικά στη διατροφή σας, θα απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα που συμβάλλει στη συνολική ευεξία σας.

    Παρόμοιες συνταγές

    Εάν είστε λάτρης του Πικάντικου Ρεβυθιού Stew, ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε άλλες συνταγές που προσφέρουν παρόμοιες γεύσεις και υφές. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

    1. Μαροκινό ρεβίθιο Tagine: Αυτό το βορειοαφρικανικό πιάτο συνδυάζει τα ρεβίθια με αρωματικά μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά για ένα γλυκό και αλμυρό στιφάδο.
    2. Indian Chana Masala: Ένα δημοφιλές ινδικό πιάτο που φτιάχνεται με ρεβίθια σιγοβρασμένα σε σάλτσα με βάση την ντομάτα με μείγμα αρωματικών μπαχαρικών.
    3. Ισπανικό ρεβίθιο και στιφάδο Chorizo: Αυτό το χορταστικό στιφάδο διαθέτει ρεβίθια, πικάντικο λουκάνικο chorizo ​​και μια πλούσια βάση ντομάτας για ένα δυνατό και ανακουφιστικό γεύμα.

    Αυτές οι συνταγές μοιράζονται το κοινό νήμα της χρήσης ρεβιθιών ως κύριου συστατικού και της ενσωμάτωσης διαφόρων μπαχαρικών για τη δημιουργία τολμηρών και νόστιμων γεύσεων.

    Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

    Όσον αφορά τη μαγειρική έμπνευση, πολλοί διάσημοι μάγειρες και σεφ έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο του φαγητού. Εδώ είναι μερικά ονόματα που μπορεί να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητά σας:

    1. Yotam Ottolenghi: Γνωστός για τις ζωντανές συνταγές του εμπνευσμένες από τη Μέση Ανατολή, η καινοτόμος προσέγγιση του Ottolenghi στα λαχανικά και τα μπαχαρικά μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία νόστιμων μαγειρευτών.
    2. Jamie Oliver: Ως υπέρμαχος της φρέσκιας και υγιεινής μαγειρικής, ο Jamie Oliver προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συνταγών που τιμούν τα απλά υλικά και τις τολμηρές γεύσεις.
    3. Deb Perelman (Smitten Kitchen): Με το δημοφιλές blog τροφίμων της, η Deb Perelman μοιράζεται προσβάσιμες και νόστιμες συνταγές που είναι τέλειες για σπιτική μαγειρική.

    Αυτοί οι σεφ και οι μάγειρες έχουν προσφέρει μοναδικές προοπτικές στον γαστρονομικό κόσμο, εμπνέοντας οικιακούς μάγειρες και επίδοξους σεφ. Η εξερεύνηση των συνταγών τους μπορεί να προσφέρει πολύτιμες ιδέες και ιδέες για τις δικές σας δημιουργίες στην κουζίνα.

    Related Articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Back to top button