Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου στα σουβλάκια

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου σε σουβλάκια

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου σε σουβλάκια συνδυάζει την τρυφερότητα του κοτόπουλου με τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά, με αποτέλεσμα ένα ζουμερό και ζουμερό ορεκτικό ή επιλογή κύριου πιάτου. Το πιάτο περιλαμβάνει καλά καρυκευμένο κιμά κοτόπουλου, τυλιγμένο σε κεφτεδάκια και στρωμένο σε σουβλάκια για μια οπτικά ελκυστική παρουσίαση. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα στο σπίτι, αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την παρουσίασή τους.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Κοτόπουλο κιμά
500 γραμμάρια

Ψωμάκια
½ φλιτζάνι

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεσαίο

Πάστα τζίντζερ-σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας

Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας

Φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας

Πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
1

Garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού

Κουρκουμάς σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Σουβλάκια
– Γκριλ ή τηγάνι σχάρας
– Σανίδι κοπής και μαχαίρι
– Μεζούρες και κουτάλια
– Σπάτουλα ή λαβίδα
– Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

Βήμα 1: Ετοιμάστε το μείγμα κοτόπουλου

1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το αλεσμένο κοτόπουλο, τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πάστα τζίντζερ-σκόρδο, τον κόλιανδρο, τα φύλλα μέντας, το πράσινο τσίλι, το garam masala, τη σκόνη κουρκουμά και το αλάτι.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, περίπου 1-2 ίντσες σε διάμετρο.

Βήμα 2: Σουβλίστε τα κεφτεδάκια

1. Πάρτε ένα σουβλάκι και πέρνατε πάνω του τα έτοιμα κεφτεδάκια, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε κεφτεδάκι.
2. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να σουβλιστούν όλοι οι κεφτέδες.

Βήμα 3: Ψήστε τα κεφτεδάκια στη σχάρα

1. Προθερμάνετε το γκριλ ή το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά.
2. Αλείψτε την επιφάνεια του γκριλ με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
3. Τοποθετούμε τους σουβλιστούς κεφτέδες στη σχάρα και τους ψήνουμε για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4. Βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική θερμοκρασία των κεφτεδών φτάνει τους 165°F (74°C) για ασφαλή κατανάλωση.

Βήμα 4: Σερβίρετε και απολαύστε!

1. Αφαιρέστε προσεκτικά τα σουβλάκια από τη σχάρα και μεταφέρετε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
2. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρετε ζεστό ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.
3. Αυτοί οι κεφτέδες κοτόπουλου ταιριάζουν πολύ με σάλτσα γιαουρτιού μέντας ή οποιοδήποτε ντιπ της επιλογής σας.

Τώρα που έχετε κατακτήσει την τέχνη να δημιουργείτε τέλειους κεφτέδες κοτόπουλου σε σουβλάκια, ήρθε η ώρα να απολαύσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο! Το μείγμα από αρωματικά μπαχαρικά και τρυφερό κοτόπουλο θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν για περισσότερα. Είτε σχεδιάζετε ένα πάρτι μπάρμπεκιου είτε ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι, αυτά τα κεφτεδάκια είναι βέβαιο ότι θα κάνουν επιτυχία στους καλεσμένους σας. Πάρτε λοιπόν αυτά τα σουβλάκια και ας ψήσουμε στη σχάρα!

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία των κεφτεδών κοτόπουλου στα σουβλάκια διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προετοιμασίας και μαγειρέματος. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απροβλημάτιστη συνταγή που σας επιτρέπει να ετοιμάσετε ένα γευστικό πιάτο χωρίς χρόνο. Η διαδικασία προετοιμασίας περιλαμβάνει την ανάμειξη των υλικών, τη διαμόρφωση των κεφτεδών, το σουβλάκι τους και το ψήσιμο στη σχάρα μέχρι να ψηθούν στην τελειότητα. Ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη θερμότητα της ψησταριάς ή του τηγανιού ψησίματος, γι’ αυτό προσέχετε προσεκτικά για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε το αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου για 30 λεπτά πριν το πλάσετε σε κεφτεδάκια. Αυτό επιτρέπει στα μπαχαρικά να διεισδύσουν στο κρέας, ενισχύοντας τη γεύση.
– Αν προτιμάτε πιο πικάντικο λάκτισμα, προσαρμόστε την ποσότητα του πράσινου τσίλι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Μουλιάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για περίπου 15-20 λεπτά πριν περάσουμε τα κεφτεδάκια. Αυτό αποτρέπει το κάψιμο τους κατά το ψήσιμο.
– Βεβαιωθείτε ότι τα κεφτεδάκια έχουν ομοιόμορφο μέγεθος για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα παγωτού ή τα χέρια σας για να μοιράσετε το μείγμα.
– Όταν ψήνετε, τοποθετείτε τα κεφτεδάκια απευθείας σε μέτρια φωτιά. Αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία, καθώς μπορεί να προκαλέσει απανθράκωμα στο εξωτερικό πριν ψηθεί πλήρως.
– Γυρίστε απαλά τα σουβλάκια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή τσιμπίδα για να μην πέσουν τα κεφτεδάκια.
– Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο κρέατος σε έναν από τους κεφτέδες. Η εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 165°F (74°C) για ασφαλή κατανάλωση.
– Σερβίρετε τους κεφτέδες κοτόπουλου ζεστούς από το γκριλ για την καλύτερη γεύση και υφή. Τείνουν να στεγνώνουν εάν μείνουν για πολύ ώρα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (4-5 κεφτεδάκια) κεφτεδάκια κοτόπουλου σε σουβλάκια:

<πίνακας>

Διατροφή
Ποσό

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
20 g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
8g

Ίνα
1g

Νάτριο
400 mg

Σίδερο
2 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε σουβλάκια, μπορείτε να τους παρουσιάσετε με έναν οπτικά ελκυστικό τρόπο για να ενισχύσετε την ελκυστικότητά τους. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  • Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια ορθογώνια ή κυκλική πιατέλα σερβιρίσματος, επιτρέποντας στους κεφτέδες να είναι το επίκεντρο.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή ένα κλαδάκι μέντας για να προσθέσετε ένα ρολό χρώμα.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού μέντας ως δροσιστικό ντιπ. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με τσάτνεϊ από ταμαρίνθ ή με πικάντικη μαγιονέζα Sriracha για επιπλέον γευστικές επιλογές.
  • Για να το κάνετε ένα πλήρες γεύμα, σερβίρετε τους κεφτέδες κοτόπουλου με ρύζι στον ατμό, μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Αυτό δημιουργεί ένα ισορροπημένο πιάτο με συμπληρωματικές υφές και γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους. Δείτε πώς:

  • Αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε.
  • Μεταφέρετέ τα σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  • Φύγε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
  • Για να ζεσταθούν ξανά, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου σε σουβλάκια προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:

  • Το αλεσμένο κοτόπουλο είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης και παρέχει απαραίτητα αμινοξέα για την επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των μυών.
  • Τα φύλλα κόλιανδρου και μέντας προσθέτουν φρεσκάδα στο πιάτο και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και C και φυτικές ίνες, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθούν την πέψη.
  • Τα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Το τζίντζερ και το σκόρδο παρέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά αποτελέσματα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγοντας τη συνολική υγεία.
  • Ο κουρκουμάς σε σκόνη περιέχει κουρκουμίνη, μια ένωση γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της και τα πιθανά οφέλη για την υγεία που κυμαίνονται από βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου έως μειωμένο πόνο στις αρθρώσεις.

Παρόμοιες συνταγές

Αν

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button